Ukrepaj!

Propagandistična tovarna laži in sovraštva Nova24TV od svojega nastanka naprej zastruplja javni prostor s polresnicami, zavajanji, sovraštvom in nestrpnostjo do verskih, spolnih in drugih manjšin ter do vseh, ki niso na liniji s strankarsko propagando. Njeni ustvarjalci se lažejo o delu državnih organov, napadajo in se lažejo o posameznih državljanih republike Slovenije in na ta način vnašajo družbeni razdor, negotovost in nestrpnost.

Lastništvo medija pripada podjetjem, ki jih več virov povezuje z madžarskim režimom premiera Orbana, hkrati pa se medijska produkcija financira iz večih virov, tudi takih, ki so pod nadzorom države – gre torej za denar nas, slovenskih davkoplačevalcev. Ironično je, da je primer jasen že več let, vlada in parlament pa še nista potegnila niti ene poteze, ki bi razrešila to situacijo.

Državljanke in državljani moramo opraviti svoj del dolžnosti in od svojih političnih predstavnikov zahtevati reakcijo. Kot odgovorni potrošniki moramo zahtevati dejansko izvajanje družbene odgovornosti podjetji, ki jo mnogi nosijo na ustih, a se v praksi izkaže, da večina podjetij nima pojma, kako se temu streže.

Ukrepaš lahko na več načinov: